Steun ons

Samen kunnen we de kinderen in Likoni een kans op een betere toekomst geven!

Doneren

Met een donatie van elk bedrag, groot of klein, kun jij het verschil maken. Daarmee help je stichting Likoni Onderneemt om 300 kinderen elke dag naar school te laten gaan. Daarvoor zijn namelijk financiële middelen nodig, waarvan bijvoorbeeld docentensalarissen, schoolgebouwen, schoolbanken, schoolboeken en schooluniforms voor de kinderen worden aangeschaft. Uiteraard is ook structureel onderhoud noodzakelijk om op de lange termijn een gezonde school te realiseren in Likoni. Bijna 100% van je donatie komt rechtstreeks ten goede aan de kinderen op de Destiny Visionary School.  

Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen. Met het bedrag dat jij per jaar, per maand of eenmalig wil missen, kun je een kind in Likoni een kans geven op een betere toekomst.

---------------------------------------------------------------------------------------

Om het je makkelijker te maken, zijn er 5 mogelijkheden om financiële steun te bieden aan Stichting Likoni Onderneemt.

Mogelijkheid 1: digitaal webformulier

Door het onderstaande webformulier in te vullen kun je structureel een bedrag laten overmaken aan stichting Likoni Onderneemt. Deze donaties zijn heel belangrijk voor de school, omdat daarvan de salarissen van de docenten en de kok worden gefinancierd. Daarnaast wordt je structurele bijdrage ingezet voor onderhoud aan de schoollokalen en de schoolgebouwen.

Mogelijkheid 2: papieren donateursformulier (e-mail of post)

Wil je liever via de mail laten weten dat je stichting Likoni Onderneemt wil helpen bij het ondersteunen van de Destiny Visionar School? Dat kan door het donateursformulier (.doc) in te vullen en digitaal op te sturen naar: infoatlikonionderneemt.nl
Of stuur het uitgeprinte formulier via de post: stichting Likoni Onderneemt, Camphuysenstraat 10, 3906 WV Veenendaal.

Mogelijkheid 3: eenmalige steun

Je kan ook via een eenmalige donatie de Destiny Visionary School in Likoni ondersteunen. Dankzij deze eenmalige donaties kunnen aparte doelen en projecten op het terrein van de Destiny Visionary School gerealiseerd worden. Zo zijn eerder de waterput, de keuken, de kas en de groentetuin gerealiseerd dankzij eenmalige bijdragen. Ook schooluniforms, boeken en ander leermateriaal kan hiervan gekocht worden. 

Als je ons eenmalig wil steunen, maak dan een bedrag over naar:
stichting Likoni Onderneemt te Veenendaal, NL48RABO 0127 228 756, onder vermelding van "Gift".

Mogelijkheid 4: notariële akte

Wat is een periodieke notariële schenking?

Zonder dat het je méér kost, kun je Stichting Likoni Onderneemt langdurig en structureel met een hogere bijdrage steunen. Bij een schenking per notariële akte betaalt de fiscus namelijk tot 52% mee aan jouw donatie. Zonde om hier geen gebruik van te maken!

Een periodieke notariële schenking, ook wel periodieke gift genoemd, is een schenkingsovereenkomst met een goed doel waarin je voor (minimaal) vijf jaar, bij de notaris laat vastleggen, aan welk goed doel (ANBI of SBBI) je jaarlijks een bedrag gaat uitkeren/schenken. Een periodiek notariële schenking is onder voorwaarden geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting; voor de giftenaftrek geldt dus geen drempel en geen maximum zoals bij ‘gewone’ giften.

Hoe werkt het?

Je schenkt jaarlijks een bedrag aan Likoni Onderneemt, voor een periode van vijf jaar. Deze verplichting wordt vastgelegd in een notariële akte.

  • Bij een bedrag van minimaal 250 euro per jaar neemt Likoni Onderneemt de notariskosten voor haar rekening via de notaris die zich verbonden heeft aan dit goede doel.
  • Je hoeft alleen een volmacht schenking in te vullen en op te sturen aan onze penningmeester met een kopie van je geldige identiteitsbewijs. Likoni Onderneemt verzorgt de rest. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met de penningmeester  voor nadere toelichting of extra uitleg.

Voordeel voor jou en voordeel voor Likoni

Met een periodiek notariële schenking kun je het bedrag volledig aftrekken van je belastbare inkomen. De Belastingdienst betaalt dus maximaal mee aan de (structurele) schenkingen! Afhankelijk van inkomen en leeftijd ontvang je tot 52% van de jaarlijkse uitkering (gift) terug. Bereken met de Schenkcalculator jouw fiscaal voordeel of bekijk wat je extra kunt schenken dankzij dit belastingvoordeel.