Wát een verhaal

Vumila schittert op het voortgezet onderwijs!

11/07/2016

Soms zijn verhalen te mooi om opgetekend te worden. Dan kan je bij het eerste hoofdstuk niet voorspellen dat het zo een mooie wending kan krijgen. Maar nu ik zo een verhaal van dichtbij mee maak, kan ik niet anders dan heel erg trots zijn.

Afgelopen jaar was de eerste keer dat de leerlingen in klas acht van de Destiny Visionary School examen deden. Leerlinge Vumulia was één van hen. Als meisje, dat opgegroeide zonder ouders en samen met haar zus woonde in een kamer van slechts negen vierkante meter, heeft zij altijd moeten vechten om haar hoofd boven water te houden. En vechten, dat kan ze: voor haar examen scoorde zij zó goed dat ze een beurs kreeg voor de hoog aangeschreven St. Christoffer School. Dat was natuurlijk al een geweldige prestatie.

Maar haar verhaal gaat verder, want Vumulia vecht nog steeds voor haar toekomst: van de 146 leerlingen in de eerste klas van St. Christoffer heeft ze de afgelopen semesters tot twee keer toe de hoogste cijfers gehaald! Bovendien scoorde ze voor zes van de acht vakken een tien. Dit kansarme meisje, dat ik zelf heb mogen leren lezen en schrijven, schittert nu op het voortgezet onderwijs.

En het volgende hoofdstuk ligt al klaar: als Vumulia het jaar als eerste afsluit, wint ze namelijk een beurs voor de universiteit. Wát een verhaal zou dat worden!

Frank