Het verschil maken!

"Omdat hij elke dag naar school wil heeft hij ook dagelijks geld voor de bus nodig en dat is ook een uitdaging. Maar de beurs helpt mij hier heel erg bij.”

 Abel Mwananje
07/15/2017

Meneer Mwamuye Mwananje vader van Abel Mwananje: "Omdat hij elke dag naar school wil heeft hij ook dagelijks geld voor de bus nodig en dat is een uitdaging. Maar de beurs helpt mijn hier heel erg bij. Ik kan mij focussen op andere schoolkosten. De beurs van 5000 KES (50 euro) per kwartaal is een enorme last van mij schouders en het maakt een groot verschil”.
Meneer Mwananje is dagloner en werkt als loodgieter. Hij heeft vijf kinderen, twee zitten op een middelbare school, een zit op de lagere school en de jongste twee zitten in de kleuterklas.

Vorig jaar studeerde Abel af aan Destiny Visonary school. Dankzij de beurs van 50 euro kan hij naar een middelbare school. Zijn schoolgeld en de kosten van de bus (15 cent per rit) worden hierdoor betaald. Sinds 2015 ondersteunt Stichting Likoni jaarlijks zeven leerlingen in het vervolgonderwijs.

Leerlingen kunnen in aanmerkingen voor een beurs komen op het moment dat zij (1) heel erg gemotiveerd zijn (2) de kosten zelf niet kunnen opbrengen (3) er geen andere beurzen beschikbaar zijn. De vraag naar beurzen is vele malen groter dan het beschikbare budget. Daarom moet elk schooljaar bepaald worden welke leerlingen in aanmerking komen. Deze keuze wordt gemaakt door het bestuur ter plaatse.