Examenresultaten bekend. Destiny scoort 248

Van de zestien leerlingen van Destiny Visionary school zijn er 14 geslaagd. De hoogste score met 381 punten was voor Mwanajuma Zawadi Rashid.

12/04/2016

Geweldige resultaten voor Destiny School
Van de zestien leerlingen van Destiny Visionary school zijn er 14 geslaagd. Zij scoorden hoger dan 200 punten (uit de 500) en moeten worden toegelaten tot een middelbare school. De gemiddelde score van  Destiny was 248. Een geweldig score. Vorige jaar was het gemiddelde 217.  Het landelijk gemiddelde in Kenia kwam dit jaar uit op 215. De hoogste score op Destiny was voor Mwanajuma Zawadi Rashid. Zij scoorde 381 punten. Hiermee heeft zijn net als Vumulia vorig jaar kans op het prestigieuze Wings to Fly scolarship.  

Negen jaar ploeteren
Ook Saidi Rama was een van de zestien examenkandidaten. Hij is bijna zestien jaar oud. Ambitieus, introvert en heel erg sterk. Negen jaar geleden kwam Frank hem tegen op straat. Saidi verkocht samen met zijn broertje Ali houtjes. ’s Nachts sprokkelde ze op de markt en overdag verkochten ze hetgeen ze gevonden hadden. Saidi heeft geluk. Zowel zijn vader als moeder leven nog. Ze zijn straatarm en hebben al jaren geen werk. Zijn broertje Ali en zijn jongere zusje leven ook nog. Twee andere broertjes heeft Saidi afgelopen jaren al begraven.

Saidi scoort 284 punten
3 December kreeg Saidi net als de andere zestien leerlingen van Destiny Visionary School de resultaten van zijn examen. Hij had 284 punten. Een knappe prestatie. Het was voor het tweede jaar dat Saidi examen deed. Vorig jaar scoorde hij 224 punten. Hij heeft het bestuur toen gevraagd of hij nog een keer class 8 mocht doen. Zijn score van 224 punten was te laag om in aanmerkingen te komen voor een beurs voor middelbaar onderwijs. Afgelopen jaar heeft hij hard gewerkt en zijn score sterk verberert. Zijn ouders kunnen geen schoolgeld betalen dus een vervolgopleiding kan hij waarschijnlijk niet volgen. De kracht van Saidi vraagt om bewondering. We hopen een sponsor te vinden die zijn vervolgonderwijs wil betalen. Want ook zijn score van 284 punten is net niet genoeg om in aanmerking te komen voor een beurs.

Examen in Kenia

  • 952021 leerlingen deden afgelopen november examen.

  • 5190 leerlingen scoorden boven de 400 punten.

  • 50,3% van de leerlingen was man, 49,7% was vrouw.

  • De hoogste score door een leerling in Kenia was 437 punten.

  • 1950 leerlingen met een beperking maakte te examen.

  • 21 scholen werden betrapt wegens examenfraude.