De nieuwe Pogba?

Veel sporttalent op Destiny Visionary School

Sport Likonionderneemt
10/28/2016

Sinds een aantal maanden staat sport hoog in het vaandel op de Destiny Visionary School. Er schijnen grote kansen te zijn in de sportwereld, zoals bijvoorbeeld de recentelijke transfer van voetballer Pogba (voor €105 miljoen), en deze verhalen inspireren de schoolkinderen op uit te blinken in sportieve activiteiten.

Sport op de Destiny Visionary School is ingedeeld in vier competitieve huizen; rood, blauw, groen en geel. De hele afdeling wordt geleid door Mevrouw Cynthia Nyakowa en elk huis wordt begeleid door twee docenten. Elk huis heeft een captain die zijn/haar de medeleerlingen leidt.  

Op school wordt, naast hardlopen, ook aandacht gegeven aan balsporten zoals voetbal, handbal en volleybal. In deze sporten zijn een aantal leerlingen die er uitspringen. Zo behaalde Sharon Wamaluwa op de 100m voor vrouwen een eerste plek. Daardoor mag zij nu meedoen aan wedstrijden tegen scholen op district niveau.   

Binnen de mogelijkheden van de school wordt geprobeerd de sportieve kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen, met als streven om de leerlingen op sportief gebied tot hun volle potentie te laten komen.