Het verhaal van Mercy

Mercy was verlaten en alleen en pas drie jaar oud.

Verlaten en alleen dat was Mercy. Ze is pas drie jaar oud. Toen ze twee was stond ze er alleen voor. Tot die tijd woonde ze samen met haar moeder. Haar vader is onbekend. Op een dag ging haar moeder op zoek naar werk. Ze kwam nooit meer terug naar huis.

Mercy was alleen achtergebleven. Buren vonden haar. Ze brachten haar naar de politie. Die kon niets doen. Er is gezocht naar de moeder. Ze is nooit gevonden. Niemand heeft ooit nog iets van haar gehoord. Dit weet de buurman van Mercy te vertellen. De dag dat de moeder van Mercy vertok weet hij nog goed. De moeder had al lange tijd problemen. Geld, drugs, en mannen dreven haar in een hoek. De enige uitweg die ze zag was vluchten. Mercy bleef achter.  

Mercy wordt opgevangen door de buurman. Zijn hart is groot. Nadat de politie niets kon doen voor Mercy heeft hij besloten haar in huis te nemen. Hij heeft zelf een vrouw en twee kinderen. Hij heeft een goede opleiding maar kan moeilijk werk vinden. Mercy is hun derde kind. Ze hebben al veel moeite om hun eigen twee kinderen te voeden en naar school te sturen. Voor drie kinderen is dit nog moeilijker.

Mercy is vaak ziek en heeft veel zorg nodig. Haar nieuwe vader en moeder zijn ondanks alles ontzettend dankbaar. Voeding kunnen ze nog wel betalen. Schoolgeld voor Mercy kunnen ze echter niet opbrengen. Daarom zit Mercy bij ons op school. Ze doet het goed.