Het bestuur

Het bestuur van Stichting Likoni Onderneemt is betrokken, jong en gedreven. We werken nauw samen met het bestuur van Destiny Children's Center.

Het bestuur van Stichting Likoni Onderneemt (SLO) bestaat uit zes bestuursleden, die in teams van twee personen hun werkzaamheden uitvoeren. Geregeld komt het bestuur bijeen om toekomstplannen, het beleid en de gang van zaken in Likoni te bespreken. Hieronder is meer informatie te lezen over wie het bestuur van SLO vormen.

 

Frank Hagelstein, MA – Voorzitter (Bestuur en beleid)

Frank werkt als beleidsmedewerker voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag. Hij studeerde sociologie in Nijmegen, maar studeerde af aan de Universiteit van Utrecht op Organisaties, verandering en management.

In 2007 werd Frank voor het eerst geraakt door het lot van de kinderen in Likoni en sindsdien is hij de spil van SLO. Hij wil de kinderen in Likoni een kans bieden op een toekomst. De afgelopen jaren is Frank daarom ook vaak in Likoni geweest en heeft nauwe banden met de lokale bevolking. Naast voorzitter van Stichting Likoni Onderneemt is Frank bestuurslid van het Destiny Children's Center in Likoni. Hierdoor vormt hij de schakel in de samenwerking tussen Stichting Likoni Onderneemt en het Destiny Children's Center.

Frank combineert dromen met praktische ondersteuning. Hij is allergisch voor de uitspraak: “Het is een druppel op de gloeiende plaat”, omdat voor hem elk kinderenleven telt. Daardoor is het altijd waardevol je in te zetten voor een kind, waar dan ook ter wereld.

Petra Peters, secretaris van Stichting Likoni Onderneemt

Petra Peters, M Ed – Secretaris (Bestuur en beleid)

Petra is werkzaam als educatiedeskundige aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Eerder werkte zij als leerkracht op een basisschool in Groningen en daarnaast studeerde ze af in Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is zij actief als vrijwilliger bij het Ronald McDonaldHuis en Edukans Nederland.

Sinds haar eerste bezoek aan Likoni in 2007 is Petra nauw betrokken bij de wijk in Mombasa. Direct vanaf de oprichting van Stichting Likoni Onderneemt heeft zij de functie van secretaris vervuld. Wanneer zij op werkbezoek is in Likoni, werkt Petra met de leerkrachten aan onderwijsverbeteringen.

Volgens Petra zijn de kinderen van vandaag de volwassenen van morgen en is onderwijs een belangrijke sleutel naar een toekomst die rijk is aan kansen. De Destiny Visionary School van het Destiny Children's Center geeft de kinderen in Likoni de mogelijkheid helemaal kind te zijn en hun vaak zware omstandigheden even te vergeten. Met dit voor ogen zet Petra zich met liefde in voor Stichting Likoni Onderneemt.

Margreet Hagelstein, penningmeester van Stichting Likoni Onderneemt

Margreet Mandersloot – Penningmeester (Donateurs en financiën)

De eerste kennismaking van Margreet met Likoni dateert van 2007, toen zij Frank bezocht bij Mama Ken. Wat haar het meest trof bij dit eerste bezoek aan het Destiny Children Center is het geweldige enthousiasme waarmee Mama Ken en haar medewerkers zich inzetten om de kinderen in Likoni onderwijs te geven. Met weinig middelen, maar met een grote dosis idealisme en inzet weten zij door het geven van onderwijs kinderen een kans te geven voor de toekomst.

Margreet heeft er geen moment over na hoeven te denken om mee te werken om deze mensen te ondersteunen bij hun werk in Kenia. Het is voor haar een uitdaging om te werken aan de ontwikkeling van deze wijk en de kinderen en mensen daar zicht op een betere toekomst te bieden.

Margreet is zelfstandig ondernemer bij Mandersloot Training en Begeleiding. Eerder werkte zij in Veenendaal als coördinator van een hospice. Ze is in haar woonplaats betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties.

Bernd van Hardeveld, regelt de donateurs en financiën voor Stichting Likoni Onderneemt

Bernd van Hardeveld – Donateurs en financiën

Bernd studeerde Management, Economie en Recht (MER) met vastgoedkunde op HBO Nederland in Arnhem. Na het afronden van deze studie heeft hij 2 jaar bij Intratuin Barneveld gewerkt gevolgd door een wereldreis. Nu is Bernd werkzaam bij Van Hardeveld Makelaardij en Assurantiën in Lunteren.

Omdat Bernd het project al enige tijd kende en steunde, besloot hij tijdens zijn wereldreis een tijdje in Likoni op het project een steentje bij te dragen. Daar heeft hij met eigen ogen gezien wat er bereikt wordt en wat voor effect dit heeft op de mensen in Likoni. Dit motiveert Bernd om zich actief in te blijven zetten.

 

Menno van Ginkel, website beheerder, media en promotie voor Stichting Likoni Onderneemt

Menno van Ginkel – Communicatie en media

Menno studeert Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement op de Universiteit van Utrecht en is zelfstandig ondernemer op het gebied van website ontwikkeling, grafisch ontwerp en video- en fotografie.

Hij is al sinds het begin van Stichting Likoni Onderneemt verantwoordelijk voor de website, en is sinds 2011 bestuurslid geworden om deze rol actiever op zich te nemen. Zo kan hij zijn ervaring met digitale communicatie, internet en ICT blijven ontwikkelen en slimme manieren bedenken en uitwerken zodat de Destiny Visionary School in Nederland meer aandacht krijgt. Verder heeft Menno lange termijn plannen om internet en digitaal onderwijs op de school te realiseren.

Hedwig van Rossum, verantwoordelijk voor strategie, media en zichtbaarheid voor Stichting Likoni Onderneemt

Hedwig van Rossum, LL.M. – Communicatie en media

Hedwig is werkzaam als zangeres en vocal coach. Daarnaast is zij docent-onderzoeker aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze promotie-onderzoek doet naar de ontwikkeling van juridisch academisch onderwijs. Hedwig studeerde Nederlands strafrecht aan de Universiteit Utrecht en zang op o.a. het Rotterdams Conservatorium.

Sinds 2014 is Hedwig betrokken bij Stichting Likoni Onderneemt vanuit haar hart voor onderwijs en de overtuiging dat het volgen van onderwijs door kinderen, jongeren en volwassenen de basis biedt voor persoonlijke ontwikkeling en een kansrijke toekomst.